Ochutnejte nejlepší Cheesecake od našich mistrů. Níže Vám přidáváme recept, podle kterého můžete zkusit doma svůj vlastní kousek.
Přísady
Krusta
- 200 g sušenek (Bebe, máslové sušenky)
- 100 g másla
Náplň
- 600 g Philadephia original
- 250 g moučkového cukru
- 1,5 lžičky vanilkové esence
- Jemně nastrouhanou kůru z jednoho citronu
- 1,5 polévkové lžíce citronové šťávy
- 3 vejce a jeden žloutek navíc
- 200 ml zakysané smetany
Na potření
- 250 ml zakysané smetany utřené s 1 lžící moučkového cukru a se 2 lžičkami citronové šťávy
Postup přípravy
- Troubu předehřejeme na 200°C (oběhový vzduch). Sušenky vložíme do sáčku, sáček uzavřeme a obsah kompletně rozmělníme válečkem na těsto nebo ručně.
- Rozpustíme máslo, smícháme se strouhankou ze sušenek a směs namačkáme do otvírací formy (24cm) na dort vyložené papírem na pečení.
- Philadelphii, cukr, citronovou šťávu, nastrouhanou citronovou kůru, vanilkovou esenci a zakysanou smetanu promícháme elektrickým ručním mixérem. Postupně přidáme vejce.
- Krémem naplníme formu na dort a necháme 5 minut odležet. Koláč pečeme cca 30 minut v troubě, přičemž po 10 minutách pečení teplotu snížíme na 110°C. Po dobu pečení troubu neotvírat! Následně necháme koláč cca 2 hodiny chladnout v troubě s pootevřenými dvířky na 5 cm.
- Po vyjmutí koláče z trouby potřeme vychlazenou zakysanou smetanou ochucenou cukrem a citronovou šťávou.
Náš tip
Ovocnou variantu pečeného dortu získáme tak, že do krému vmícháme plátky ze dvou pomerančů.