ZPĚT DO VÝPISU NOVINEK

Nejlepší Cheesecake

25. 2. 2025 Zákusky

Ochutnejte nejlepší Cheesecake od našich mistrů. Níže Vám přidáváme recept, podle kterého můžete zkusit doma svůj vlastní kousek.

Přísady

Krusta

  • 200 g sušenek (Bebe, máslové sušenky)
  • 100 g másla

Náplň

  • 600 g Philadephia original
  • 250 g moučkového cukru
  • 1,5 lžičky vanilkové esence
  • Jemně nastrouhanou kůru z jednoho citronu
  • 1,5 polévkové lžíce citronové šťávy
  • 3 vejce a jeden žloutek navíc
  • 200 ml zakysané smetany

Na potření

  • 250 ml zakysané smetany utřené s 1 lžící moučkového cukru a se 2 lžičkami citronové šťávy

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejeme na 200°C (oběhový vzduch). Sušenky vložíme do sáčku, sáček uzavřeme a obsah kompletně rozmělníme válečkem na těsto nebo ručně.
  2. Rozpustíme máslo, smícháme se strouhankou ze sušenek a směs namačkáme do otvírací formy (24cm) na dort vyložené papírem na pečení.
  3. Philadelphii, cukr, citronovou šťávu, nastrouhanou citronovou kůru, vanilkovou esenci a zakysanou smetanu promícháme elektrickým ručním mixérem. Postupně přidáme vejce.
  4. Krémem naplníme formu na dort a necháme 5 minut odležet. Koláč pečeme cca 30 minut v troubě, přičemž po 10 minutách pečení teplotu snížíme na 110°C. Po dobu pečení troubu neotvírat! Následně necháme koláč cca 2 hodiny chladnout v troubě s pootevřenými dvířky na 5 cm.
  5. Po vyjmutí koláče z trouby potřeme vychlazenou zakysanou smetanou ochucenou cukrem a citronovou šťávou.

Náš tip

Ovocnou variantu pečeného dortu získáme tak, že do krému vmícháme plátky ze dvou pomerančů.